Spelenderwijs ontwikkelen

Kinderen leren heel snel in hun eerste jaren. Spelen werkt daarbij stimulerend en geeft plezier. Zo leren ze de wereld ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen. Daarom geef ik kinderen graag veel speelruimte, maak het leren leuk en daag ze uit. Zo wordt een jas dicht doen, schoenen aantrekken en naar de wc gaan op den duur vanzelfsprekend. Dit sluit aan op de kleuterklassen van de basisschool. 

Activiteiten

Ik werk met een vast dagritme met altijd aandacht voor activiteiten. Als het weer te slecht is gaan we knutselen in de speelkamer. Tekenen, schilderen, knippen, plakken, kleien, dansen, hinkelen, spelletjes doen. Dit stimuleert ze in hun ontwikkelingsgebieden. Ik haal hiervoor het beste uit meerdere methoden (oa VVE KIKI) en gebruik ik mijn eigen creativiteit.

Ontwikkelingsgebieden

  • Kleine en grote moteriek
  • Sociaal emotionele ontwikkeling
  • Taal ontwikkeling
  • Cognitieve ontwikkeling
  • Omgevingsbewustzijn

Bekijk de creatieve knutselwerkjes van kinderen. Natuurlijk krijgen ze die mee naar huis 

Uitstapjes 

Zodra het weer het maar einigszins toelaat, dan gaan we erop uit. We gaan bijvoorbeeld wandelen over de dijk en plukken bloemen voor mama. Of we lopen door het bos naar Slot Doddendaal en gaan daar picknicken en voetballen. Onderweg komen we langs de glasbak en leren weer wat over kleuren. Heel leuk en prikkelend.

Met de bakfiets en een tas vol met fruit en drinken gaan we naar speeltuin Kindervreugd. Poppentheater Tingeling in Beuningen is ook echt favoriet. Of we gaan naar recreatieboerderij ’t Hof van Kaatje. Springen over de strobalen, dieren aaien en lekker ravotten. En jaarlijks moedigen we de wandelaars van de Vierdaagse aan. 

Bekijk de foto's van uitstapjes

 Titel Hof Van Kaatje

Logo Het Hof Van Kaatje In Wijchen En Kinderopvang The Bunnies In Ewijk

 

 

Logo Poppentheater Tingeling In Beuningen Van Website The Bunnies In Ewijk